Nu är hon tävlingskuse, lill-pållan

Hej hopp
Söndag idag, å det kräksnöar ute. Som det verkar ha bestämt sig för att göra hela helgen. Trots alla mina önskemål om riktig vinter å allt, börjar jag faktiskt bli väldigt less på all vinter å snö nu. Jag vill ha vår!!!! Drömde det inatt, att avril sprang omkring här ute bland massa grönt grän. Å blommor var det överallt, å solen sken. å vaknar man upp, å det är halv snöstorm ute.....hade det vart december hade jag vart glad, men nu känns våren hopplöst långt borta....

Igår var det dressyrprogramsträning på schemat. För det första är det här med lastproblemen ett minne blott. Numera är hon tam å snäll och lastar sig själv. Underbart! Jag red LB:2, samma som jag ska tävla nästa helg. Hon skötte sig helt ok, men det va mycket läskiga saker å farliga monster inne på banan, så hon vart lite spänd å skyggade lite. Vi lyckades knåpa ihop 56 %, vilket väl får räknas som ett godkänt resultat med tanke på rutin och träningsmöjligheter...(som alltså är lika med noll...)
Så nästa helg får vi väl hoppas poängen kan bli lite högre, då har vi ju redan gjort det en gång.

Å i torsdags när jag kom hem sent från jobbet hade Fredrik haft storbak här hemma, å svängt ihop två goda grahamsbröd och en herrans massa läckra bullar! Det va grejer det!

Nu ska jag nog försöka klä på mig å packa mig ut på en promenix med solbritt, hon har haft några riktigt tråkiga dagar med bilsittande...

Helg

Hej hopp. Lördag idag. Har precis varit och haft "lektion" för Carro. Red ut idag för banan var inte ridbana utan skridskobana. Och det gick kanonbra! Carro va jätteduktig och hästen skötte sig. Så nu kan hon rida ut på han själv utan problem. Kul! Å jag fick lite motion å kuta efter giganthästen.

Här ute kapas och klyvs det ved för fullt med en hejdundrandes makapär. Såååå skönt att ha det färdigt redan, slippa släpa träd å stå i all evinnerlig tid å klyva. Är det bara lite stapling som ska göras, men det känns inte så betungande.

I eftermiddag ska jag iväg med Avril till Näset och träna dressyr. MRF har bokat ridhuset, ska få låna en dressyrsadel om den passar å så ska jag rida igenom programmet. (LB:2..avancerade grejer...) Ska ev rida för MRFs lag om två veckor. Får se hur det går...Pållan e ju inte direkt världsvan att springa dressyrprogram. Har inte ridit många minuter på volt denna vintern heller. Tror mellangalloppen kommer gå bäst, och halterna absolut sämst, för hon kan inte stå still.. Men det ska bli kul. Och ska ev åka iväg själv oxå för första gången, kan bli spännande, hoppas det går.

Här kommer lite bilder från förra helgen, när vi va uppe i Ljungdalen å skidade runt. Var otroligt härligt, nollgradigt,  strålande sol å massa snö!



Fredrik körde först å spårade åt mig. Solbritt å Arrak sprang så mkt dom bara orkade. Och Arrak fick jaga lite ripor oxå.


uppför fjället...


En härlig och välbehövlig fikapaus. Arrak tyckte bara om bullarna, men Solbritt satte glatt i sig både torkade aprikoser och varm blåärssoppa..



Nerför fjället....


Det största plogblad jag (världen?) skådat! Flatruevägen kräver sin maskin....

Hur skulle jag klara mig utan min hårtork??



Den är fantastisk att värma sängen med innan man kryper ner då det är riktigt riktigt kallt hemma och under täcket,
den är utmärkt att torka hela kroppen med efter man har duschat, så känns det inte lika kallt när man kliver ut från badrummet, den funkar utmärkt att värma kalla skor med (om man bortser från lukten som oundvikligen strömmar upp...), man kan snabbt torka blöta fläckar på kläderna om man blöter ner sig punktvis.
Och så klart, att torka håret med. Tvätta håret, gå å lägga sig utan att torka det är lika med att vakna med blött hår som klibbar i nacken och en hårbotten som känns helt uppluckrad efter en hel natt med fukt.


Nu ska jag nog gå å använda min hårtork..Håret är blött och jag ska snart gå å lägga mig!

Söndag

Idag har det varit en mkt bra söndag. Började redan tidigt imorse, vi lastade Avril och Rapsi (efter lite spänningsmoment och action av oönskat slag) och åkte mot Sundsvalls fältrittklubb. där var det banhoppningsträning.  Sofia och Rapsi hoppade 60 cm å jag och Avril hoppade 70 cm. Inga höjder direkt, men var alldeles lagom för dagens form. Har en film på spektaklet, en den e jättelång....orkar nog inte ladda upp den... Men hon skötte sig helt ok för att vara första gången.







Sen åkte vi på en liten skotertur, jag, Fredrik och jyckarna. Var riktigt mysigt att åka i pulkan, tyckte hundarna oxå tillslut. Åkte upp på berget till vindskyddet och busade i snön.


Man fäller över kapellet å så sitter man där med tak å fönster och snön yr utanför. Å inte så skumpigt var det heller faktiskt!


Imorgon och resten av veckan jobbar jag på skolan. Bra det.

Lilla pållan har blivit fem år

  Avril på fölvisning

 
Oxå på fölvisningen



 
Avril två år, sommaren innan jag köpte henne


 
Avrils uppfödare håller henne för fotografering när jag va å kollade på henne i September -06

 
Några veckor senare, i min ägo. Ridhuset i Rinkaby, Växjö


Treårstest maj -07.

Dagens bravader som komma skall

Idag ska jag se om jag kan lasta Avril själv. Tänkte ta med henne till matfors ikväll, och rida på banan efter mina lektioner är slut. Hoppa litegrand inför söndag. Får se hur det går med lastningen.....

Först ska jag jobba på grillen några timmar.

Igår red jag Scott på banan. Gick bra, galopperade lite oxå. Han e så stor, allt går lixom i slow motion.



Giganthästen har blivit tam å snäll så nu står han jämte rampen så man kan kliva upp själv.


Vila i frid, älskade Harry

  Ett riktigt båtliv



     Styrhytten var typiskt "pappa Greger" med prylar å manicklar högt och lågt.



  Innan Erik kom sov jag på golvet mellan sängarna, sen byggde pappa en skiva emellan, så hela familjen låg i en enda stor säng.


   Sommar!!! Flybridge i solskenet, pappa styr båten med säker hand och en pilsner!

   När man var liten va det besvärligt med bordet, det stod så långt ifrån sofforna. Men härliga frukostar va det!


  Bästa platsen att sitta i solen. Bak hängde "lillebåten". Det va sommarens höjdpunkt när pappa knöt upp alla linor en efter en och vi fick åka "lillebåt".



  Erik i vagnen och jag jämte mamma på en brygga någonstans längs västkusten.


   Detta är Harry idag. Om han ens finns, pappa trodde dom sänkt han. Vi sålde harry för många år sedan, efter femton underbara somrar. När jag såg denna bilden blev jag helt förkrossad. Älskade båt! Går inte att förklara alla känslor som kommer upp, vill bara ha tillbaka båten som jag minns den. Vill bara gråta och gråta, och det finns inget man kan göra. Nu ligger Harry på havets botten. Men han är inte bortglömd, han finns i minnet. Och på alla härliga sommarbilder...


Solbritt i snön



Älskade lilla hunden njuter av snö och sol. Hon är svår att fånga på bild, oftast blir hon bara en svart klump.

Idag e jag ledig. Eller det kanske heter arbetslös. Jaja, jobbar inte iaf. Igår däremot, fick jag jobba så svetten lacka. Stod i grillen under kvällen, å jäklar va sportlovsfirande folk det kom. Sista kunden va det dock lite synd om. Kom in fem i åtta och hon hade åkt från sthlm och skulle t sundsvall, men hade somnat på bussen och vaknat i Stöde! Stackarn!

Igår red jag ut själv på Scott för första gången. Det gick bra, han va hemskt pigg och ville inte skritta alls. På bortvägen gick det knappt att skritta, för då ville han vända. Trava man så gick det bra. Och på hemvägen gick det inte heller att skritta knappt. Han takta och ruska på huvudet och ville trava. När han fick göra det sprang han snällt. Blev tom en liten premiärgalopp i en uppförsbacke. Gick bra, djupsnö som tur va.

Avril har slagit sig på knäet och fått en stor bula. Hoppas den e borta idag, för jag har fått plats på träning imonkväll på näset, och anmält till banhoppningsträning på söndag....Jäkla häst till att ställa till det. Hon e en riktig porslinshäst. Är nog hennes fullblodsanlag som slagit igenom där....

Å kom på nu på morgonen att bilen måste besiktigas. Hoppla. Fanns tid i Ånge i veckan, så bara hålla tummarna nu för att Tord är frisk och kry och inte behöver gå till doktorn och komma på återbesök till besiktning.....

//tjing

RSS 2.0