Jag har världens bästa kille!!

Herregud, vi köpte en transport igår! Den e kanonfin, boggie, fronturlastning, extra bred å sadelkammare. Tja, egentligen e den ju bankens, men det e Avril som ska åka i den iaf!  Last-tränade idag, och det gick som förväntat. Först va hon skeptisk, sist när jag provade att lasta hade jag ju MRF:s finka, och den ville hon inte åka i, den va väldigt kort. Men idag så gick det bra. Först fatta hon ju  inte att hon bara skulle igenom, så då backa hon ut några gånger på traditionellt Avril-manér. Men sen när vi fått henne att gå igenom en gång kom hon på att det inte av så farligt, så då traska hon igenom transporten fyra ggr utan problem. Kanonskönt! Å den är så stoooor! Hon kommer åka som en prinsessa!

Å jag tror (nä, jag vet!) att jag har världens bästa sambo! Som ställer upp på mina dyra påhitt å fasoner utan å gnälla. Det är tur att han oxå har dyra intressen, annars hade det blivit väldigt orättvis på den ekonomiska fördelningen.... Så mycke pengar över kommer vi nog inte ha direkt, men vi har roligt iaf! Får nog leva på vatten å bröd ett tag nu.....

Nu ska jag äta lite, gjorde kanongoda färsbiffar med god sås häromdan som finns kvar lite av. Sen bär det av till matfors för kvällen lektioner. Blir nog kallt ikväll....

//tralalala

nu e det vinter....

.......................det snöar!!!

Svammel.....

Ledig idag. och igår. och typ hela veckan. E ju höstlov. Men ikväll blir det dressyrträning i paddocken hos anna-lena. Å sen ska jag hjälpa Carro å tämja hennes häst så den blir ridhäst. Och imon å på tordag e det ju Matfors som vanligt. Ridskolan tar inte lov.

Å avril e bra i sitt ben nu. Va hon redan i förrgår. Jag e helt säker på att det va nåt hon hitta på för att slippa åka till Matfors. Terrängträningen gick för övrigt strålande. Alla var jätteduktiga, både hästar och elever, och dom hade fått till en kanonfin bana! Så det blir nog en repris på det till våren.

Solbritt ligger i soffan å sover, hon e så ljuvlig. Om två veckor ska hon flytta till mamma å janne i alingsås på prov fram till jul. Jag hoppas verkligen det kommer gå bra, hade vart skönt för henne att bo hos dom tror jag. Men vad jag komer å sakna henne! Min älskade lilla hund!! Vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan henne. Hon klarar sig garanterat alldeles utmärkt utan mig dock, dumma hunden! Det är Doussie och solan som inte kommer överens. Dom ryker ihop så blodet sprutar. Och även om det går å hålla dom hårt så dom inte gör det så är det spänt hela tiden, dom gillar inte varann. 

Idag vakna vi vid fem å kunde inte somna om.  Som två pensionärer. Men härligt å vakna tidigt å va pigg. Man hinner med mkt mer på dagen då!

Nu ska jag gå ner å hänga tvätt. Kan passa på å få sånt gjort när man e ledig, hela tvättstugan e full med smutstvätt tror jag.....

actionfattigt

Ja, denna veckan har vart lika fullt upp. Men nu är det novemberlov en vecka, så nu ska jag kanske ta det lite lugnt. Men till helgen blir det jobb. Imon ska jag ha terränghoppning i matfors. Tanken var att Avril skulle med oxå, jag ska oxå rida, vi ska en bit bort från själva ridskolan. Men idag va hon svullen i ett bakben. Vanliga flytet alltså....Man skulle nästan kunna tro att hon har gjort nåt medvetet för att slippa åka transport... Å på söndag ska jag jobba på knutshemmet. Va bra länge sen jag va där å jobba nu.

Å Solbritt löper för tillfället. Stackars Arrak har det lite tufft, han är förskräckligt sugen å gör allt för å få komma till. Men Solbritt är en mkt svårflörtad dam, hon biter honom om han blir för närgången. Om hon inte försöker jucka på honom förstås. Snacka om å ha missförstått det hela....På det sättet blir det ju inga barn iallafall, å det e ju bra, för det hade blivit en förskräcklig blandning. Arraks jaktinstinkt å Solans egensinnighet. Dom valparna hade nog sprungit till skogs å aldrig kommit tillbaks..

Nåt annat har nog inte hänt denna veckan. Vart en högst rutinmässig vecka utan vare sig action eller dramatik.

Härliga helg!!!

Underbara lördag!! Precis hemkommen efter sex härliga timmar i stallet. Så här borde varje dag vara, hoppa tre hästar innan fyra :0) Började med annies ponny Tonic, som jag red in i vintras/våras. Det e en jättetrevlig ponny å han hoppa fint idag! Sen va det Svennebanans tur. han har oxå blivit alla tiders på det här med hoppning. Men han ville helst springa efter Favve hela tiden, så blev lite svårt med styrningen ibland. Märktes att jag i stort sett bara ridit honom ensam i paddocken. Sofia hoppade med Favve, och det gick oxå bra. Sen var det dags för Avril, hon hoppde bra hon med, men hade lite spunkryck för sig, fick för sig att däcken va livsfarliga. Å fredrik kom å fotade lite, så det finns tom bilder på hela spektaklet...För stilstudie se nedan.
Men oj, va hungrig jag va nu när jag kom hem. Timmarna bara flyger iväg å när man kommer på att man inte har ätit på sju timmar å ridit massa blir man lite lätt sugen sådär......

Fredrik ligger å sover en stund efter en hel dag på pass. Får se vad vi hittar på ikväll.......


Avril in action










mycket å stå i...

ojoj, va flitig jag är på att uppdatera min blogg....
Har inte haft så många minuter ledig sista veckan. Förra helgen va vi uppe i ö-vik å sjöng för fredriks mamma som fyllde år. Sen har jag ju jobbat hela veckan. Jag hade visst vant mig ganska bra vid att inte jobba varendaste dag, för har inte hunnit med så mkt i veckan. För även fast jag jobbar varje dag nu så ska ju hästarna ridas osv. Solbritt har varit med Arrak och fredrik på jobbet hela veckan, så varenda kväll när jag kommit hem har hon vart sur på mig...kärring!

I tisdags va det lektioner som vanligt, och dressyr stod på schemat. Satt upp å red lite på Ylvas "nya" häst, och oj, va kul det va! Hon har lyckats skaffa den mest välskolade hästen på byn tror jag.Himla trevlig häst måste jag säga!
Ons-tors va det lektioner i matfors som vanligt. Känns lite tyngre nu när det börjar bli mörkt....känns som det är så sent när det blir kolsvart ute...

I helgen vill jag bara ta det lugnt. Rida å stöka på i stallet å sova länge! Man blir trött i huvudet av å va i skolan hela dagarna å sen ha ridlektioner på kvällarna.... Ska lastträna med avril å rida både henne å Svenne. Nån som vill hänga med på nån lite längre tur??

Å här hemma e det fullt med folk å grejer. Dom håller på å byta taket på huset. Så det kommer bli som nytt här om ett tag, nymålat, nytt tak och ny trapp ska det bli oxå! Förra vintern såg det ju ut som värsta knarkarkvarten här....

men nu måste jag äta nåt å sen iväg å rida medans solen lyser!

hej hopp

En superhjältinnas hektiska dag

Superhjältinnan passar på att uppdatera bloggen mellan uppdragen. Precis hemkommen från en något hektisk dag på skolan för att snabbt skynda vidare till uppdrag ridfröken. För att senare svischa till stallet för att slutföra uppdrag stalljour som påbörjades kl 07.00 imorses.

Har ju fått ett fyraveckorsvikariat på Torpshammars skola, så där är jag varje vardag mellan 8-14.30. Känns superkul, och skönt att veta i förväg vart man ska jobba för ett tag. Trivs mkt bra på den skolan, härliga ungar och bra personal. Är för dagen något slutkörd. När 21 ungar ska tillverka raketer blir det lätt lite livat. Men oj va fina raketer det blev!

Å igår såg jag nåt lustigt....Är påväg till skolan på morgonen och nära framför mig svänger det ut en bil. Blir såklart lite irriterad då jag måste bromsa in och jag va redan lite sen. Bilen kör mkt långsamt och jag ser att det är nåt vitt som hänger ut från förardörren. Första tanken är ju att det är en bit av nåt klädesplagg, men när jag tittar lite närmre ser jag vad det är......Det är en slang och i slutet av slangen en kateterpåse! Alltså en påse för uppsamling av urin! Som hänger ut från bilen! Såklart så satt det en gammal gubbe i andra änden av slangen som hade tagit bilen för att hämta morgontidningen.... Precis vad man förväntar sig att se...inte....

Nu ska jag å Solbritt åka till matfors!

//Svischar vidare på nya uppdrag!

En skoter till mig!

Tisdag förmiddag. Har kommit så långt med min dag som att äta frukost och dammsuga lite. Solbritt har planer på att bli nån slags nakenhund tror jag, skulle kunna dammsuga tre ggr om dan om jag hade lust (vilket jag absolut INTE har!) Vid tolv ska jag jobba några timmar på skolan, sen blir det lite rida innan lektionerna ikväll. Idag står hoppning på schemat igen, kör varannan gång hoppning och varannan dressyr.
I helgen (söndags) va vi till Söderhamn och köpte en skoter till mig!En röd Polaris. Så nu ska jag bli värsta proffset på att köra skoter i vinter. Ser så härligt ut å köra ut för vallar så man flyger lite, å köra uppför å sånt. Får se här under vintern hur det går...Fredrik har ju ett såntdära ryggskydd på sig, funderar på om man kan ha sin säkerhetsväst från stallet på? Borde väl funka?

Och igår va en riktigt trivsam dag måste jag säga! Först jobba jag några timmar på skolan. (en parentes på den trivsamma dagen är ju att vissa ungar verkar vara helt immuna mot tillsägelser och skäll. Man kan bli riktigt, riktigt arg på vissa och dom är som teflon, bara rinner av direkt....) Men dom flesta e helgoa! Å sen på eftermiddagen packade vi korv och bröd och bullar i en ryggsäck, stuvade in jyckarna i bilen och for iväg ut i skogen för å plocka svamp. Först hitta vi inget, men va hungriga. Så tände en liten brasa och grillade korv. Mysigt! När korven va slut och solbritt jagat iväg alla farliga monster som hon trodde fanns i skogen (for omkring med raggen rest och skällde som en tok....)så åkte vi till ett annat ställe. Och där hitta vi massor med svamp! Det va kul! Har inte plockat svamp sen jag å erik va ute med mamma i skogen när jag va sådär tio år eller nåt. Å då hittade vi på sin höjd en karl-johan under en tall....Nä, igår fick vi ihop kanske tio liter kantareller å en liter trattisar! mmmmmmm, ska bli gott!!!! Bra med en sambo som e ute å rantar i skogarna på jobbet. Vet han vart man ska gå för å hitta svamp!

Å imon ska jag till tandläkaren. Usch, det e ingen rolig utgift. Tur mina tänder sköter sig iaf och inte blir hål i. Då blir det ännu dyrare. Bättre å lägga några hundra om året så dom sitter där dom ska, så man slipper bli tandlös när man blir ålderdomlig. För fyy, va äckligt det verkar va å ha löständer! Men det slipper jag nog...=0)

Lite bilder...

Sitter å kollar på lite bilder och hittade några roliga som jag tänkte jag kunde dela med mig av. Men jag fattar inte hur man får med alla bilderna på samma inlägg...Hur gör man?

.

Kall om halsen i vinter? Gör som Fredrik och skaffa en rejäl och varm pälskrage till vinterkylan!

.

Pojkdrömmarna lever. Fredrik på farsans trimmade Puch Dakota hemma på mellanbacken i Alingsås. Det e grejer det!

...

Logdans hemma på gården. Ingen knivskarp bild direkt, men visst ser det härligt ut?!

regnrusk och härliga kramar

Här i det actionfyllda och dramatiska livet som utspelar sig i det gula huset på åkern är det fullt upp. Hinner ju inte med sånnahäringa fritidsaktiviteter som att blogga. Hela veckan har jag varit skolfröken på dagtid, sen svidat om och varit ridfröken på kvällstid. Sen när man kommer hem blöt och kall (för fyyy va det har regnat på mig om kvällarna!!!) sitter en varm och gosig sambo i soffan och väntar på en kram. Gör han nu oxå, fick ta en paus i kramandet för å skriva lite....
Annars har det väl inte varit så actionfyllt. Barnen är snälla och hästarna med. Svenne har numera blivit så tam att man kan sitta upp utan att han måste rastas i snöre först, det är skönt. Solbritt har skaffat nya kompisar på ridklubben så hon får va ute å busa med tjejerna om kvällarna ist för å sitta å ha tråkigt på kontoret när jag har lektion.

Men nu ska jag inte skriva mer, nu ska jag kramas!!!

Toduiloo 

RSS 2.0