Hoppträning igår

Har försökt lägga ut bilder från gårdagens hoppträning här, men det vill visst inte datorn. Bara blir nåt jävla utkast å all text försvinner.

Har lagt ut bilderna på facebook ist, så där kan man titta på mig å Avril när vi hoppar ganska så höga hinder. Börjar bli hopphäst av henne nu, när hon iaf hoppar 110-120 utan större ansträngning.

Det va Sofie som va med å fotade, fick leka med Fredriks systemkamera!

Frihet under ansvar, jyckeversionen

Va det regnade igår. Stackars hästarna stod å skakade i hagen hela dagen, dom fick täcke på sig tillslut, för det slutade ju aldrig regna.
Men det e himla mysigt med riktigt regnväder. Va ute på en morgonpromenad med hundarna innan frukost. Full regnmundering på, och min sydväst kom väl till pass, prima plagg det där.

Så det kan få bli dagens modetips: Riktig gammeldags sydväst från överskottslagret i Kviberg. Helt oöverträfflig vid ösregn! Livet blir bara mysigare ju mer det regnar med sydvästen på huvudet!

Och har faktiskt skött mig vad gäller motionerandet. Morgonpromenad innan frukost och joggingtur på kvällen. Fast igår fick jag håll nästan direkt, så blev växlande jogg å rask promenad. Ingen hit å ligga å dega framför två filmer innan jogging. Bättre att hålla igång hela dagen, då funkar springandet mkt bättre.

Fast Solbritt börjar bli less på mitt flitiga motionerande, får nästan släpa med henne. Så igårkväll slapp hon föjla med.
Hon trivs betydligt bättre med att jaga sork på åkern brevid oss. Och otroligt nog har hon skött sin frihet under ansvar riktigt bra sista veckorna! Hon håller sig på åkern, och sista veckan har hon till och med kommit när man ropat på henne. Annars har hon bara kommit när man skramlat med en matskål eller Fredrik har startat skoter eller motorcykel. (då vet hon att hon blir hemjagad av den om hon inte kommer, så då kommer hon så fort hon hör motorljudet. Knäppa hund!) Visserligen kommer hon ju hem blöt och lerig, men hon sköter sig iaf! Ställer inte till med massa otyg och äter väl på sin höjd nån sork hon lyckas få tag i.

Idag har jag vart i paddocken med Avril, å nu e det riktigt fin ordning på henne. Nu sitter bakdelsvändningarna bra, öppna å sluta i både trav å galopp funkar fint, förvända galoppen går som på räls och hon börjar så smått fatta det här med byte oxå. Inga korrekta dressyrbyten kanske, men väl så byter hon galopp på kommando. (Ibland, men ibland får hon inte med bakbenen)

Har lagt in lite bilder på facebook oxå, för den som e nyfiken. La över lite bilder från mobilen....

Hmm, märks att jag e ledig, va längesen jag hade tid att sitta å filura framför datorn såhär.....Skönt å va ledig minsann....

Nu så......

hej hopp.
Nu ska jag uppdatera bloggen lite tänkte jag.

Skolavslutning på torpshammars skola idag. Jättemysigt och fint, kändes verkligen som sommaren börjar nu. Som när man va liten och fick sommarlov. Men kommer allt sakna alla härliga barn! Tur jag ska jobba lite på fritids i sommar!

Har vart avslutning på ridskolan denna vecka oxå. Men ska ha ett ridläger i slutet av Juni oxå.

Avril har blivit tävlingshäst nu. En start på 0,90. Två stopp i första rundan och felfri vid omstart. Och förra helgen två felria rundor 0,80 och 0,90. Ett tidsfel i 80 bara. Och 24:e blir det en 90-klass och debut på 1m i Matfors. Känns så himla kul att äntligen ha kommit igång! Bara ett år efter planerat typ....Å lastningen funkar helt otroligt bra. Sista veckorna har jag åkt själv på träning, hon bara kliver rakt på medans jag står utanför. Trodde INTE hon skulle bli tam.




Tack Sofie för fotona!

Å nu ikväll har jag vart ute å sprungit för första gången på typ ett å ett halvt år....Men det gick ganska bra, orkade mer än jag trodde. Så nu ska det bli andra bullar. Fredrik har redan kommit igång, å han har skällt på mig att jag inte orkat. Men nu när det blir lugnare med alla jobb ska jag allt ta tag i det här.Å nu har jag ju skrivit det här oxå, så nu har jag ingen återvändo ungefär...

//hurtbulle? Jag? om det vore så väl....

Sköna sommar

Hej på er som fortfarande försöker läsa det jag inte skriver. Sitter inte så mkt vid datorn för tillfället, men jag har iaf lagt upp lite bilder på facebook från närmsta veckorna.

hej hopp!

RSS 2.0