Underbara lilla häst!!

ganska nyss hemkommen från dressyrträning på Näset för Åsa. Allt gick kanonbra! Både lastning och ridning! Både dit och hem. Hon vart lite upprörd först, men sen bara pang så klampa hon rakt in innan Fredrik ens hann dit med linan! Och hon gick jättebra när jag red. Hon är som en dröm att rida! Hahaha, näe, men hon är faktiskt hemskt fin och har så lätt för sig och rör sig bättre och bättre. Åsa va mycket positiv och tyckte hon skulle kunna bli en bra dressyrhäst. Och nu har vi börjat med lite mer samling, lite högre krav och nedsittning. Hon e ju lixom fem år nu, så nu börjar allvaret! Så jag kommer nog ha lite träningsvärk imon, va länge sen jag red ett helt pass ordentligt och satt ner. Blir ju inte så när man rider ut eller rider unghästar. Så hittills har jag haft en fantastisk dag! Mycket tråkigt att Sofie inte kom med bara, men nästa gång så!

Nu ska vi strax åka mot stora staden. Ska på nån slags bröllopsmässa i Söråker. Vet inte alls vad det är, såg nån annons i tidningen. Men kan alltid va kul å åka på nåt annorlunda. Sen blir det nog middag och bio i stan.

Åhh, jag älskar min lilla häst, hon är underbar! Sicken tur att jag ångra mig och inte sålde henne på stört.....hmm, ibland e man lite knasig...

//Ting!

fattiglusen maria

japp, ny vecka, nya utmaningar.......Eller inte...har inget jobb alls inbokat denna veckan än så länge..... Lite lätt panik sådär, när man inte får jobba. För jobbar man inte får man inga pengar. Och utan pengar e livet lite svårt.... Däremot har jag fått för mkt pengar hela förra året, för dom jävlarna har inte dragit ordentligt med skatt!! Dom verkar va helt bombade, tror dom att man bara jobbar några timmar på just det stället så dom inte ska dra mer? När jag dessutom har sagt till på alla ställen jag jobbar att dom måste dra riktigt med skatt! Idioter. Så istället för att få tillbaka lite som dom flesta får, kommer jag få en restskatt på över 7000 kr!! känns ju toppen! Speciellt som vi hade tänkt börja spara lite pengar för brölloppet...Jävla skit!!

Helgen var iaf hemskt trevlig. Vi var i Sala, hos Fredriks kompis Petter och hans tjej. Plus en kompis från borås och hans tjej. Så jakt stod på schemat för grabbarna. Å jag var med ut på lördag morgon, har ju aldrig vart med ut på nåt pass. Det toksnöade och var blött, plus att dom sköt inget då, så det var nog ingen höjdarstart. Jag lånade Fredriks kniv och täljde en delfin ist.... Sen efter lunch satt jag inne med tjejerna å snacka skit ist. Mkt trevligare! Och varmare. Samma på söndagen. Men då åkte vi ut å grilla med dom i skogen iaf.  Å massa god mat fick vi oxå. Va en himla trevlig helg med mkt trevlig sällskap! Å så fick dom skjuta lite rådjur oxå, så då va dom nöjda.

Här har det oxå snöat hela helgen, men är minusgrader, så inte lika blött som tur e. Ska snart pallra mig ut på en ridtur, men först åka å kolla på sofies nya kuse, är så nyfiken.
Och hoppas, hoppas det blir dressyrträning till helgen. Vill så gärna komma iväg och träna, står inte ut så mkt längre tror jag...

//Håll tummarna!

tre-noll

Nu är det tre noll i kampen om hästfinkan. Igår var en stor prövning. Vi lastade vid stallet. Gick kanonbra, in en bit, linan på å så stod hon där, om än lite smått upprörd. Sen proppa jag in skumgummi i öronen å så åkte vi hem hit. Lastade ur, gick en sväng på ängen och sen in igen. Och då hände något smått otroligt! Hon var ganska upprörd, hoppde och sparkade och jag tänkte att nu kommer det ta tid. Men tji fick jag (som bra va!) För hon ställde sig på rampen, Fredrik stod beredd med lina, men vips, så hade hon klivit rakt in! Å där stod hon snällt så vi kunde stänga! Vi vart helt paff båda två. Men oj, va det kändes skönt! Så nu ser jag mkt fram emot att få lite lön, ligger just nu minus på kontot. För då ska vi åka till ridhus och träna igen!! Är såå himla less på att kuska fram å tillbaka längs byvägen. Gör det enbart för å hålla formen på kusen, så hon den dag vi kommer till ridhus faktiskt orkar springa några varv....För det känns inte speciellt inspirerande. Är ju sån skare, så går ju inte å rida där det inte är plogat.....

Å nu är jag tillbaka i flängandet mellan olika arbetsplatser. i Lördags stekte jag burgare, idag var jag fröken i fyran, imon och på onsdag är jag dagisfröken å på torsdag är jag fröken i femman. Plus ridfröken ons och tors. Men en j-la tur att jag har arbetsplatser att flänga mellan iaf, inte alla som ens har det.

Nu ska jag packa mig iväg å ta en lockande ridtur längs byvägen i halv snöstorm å sen sköta om Lailas hästar oxå.

//schizofren??

Solbritt kommer hem imorgon!

Idag är det inte så värst svettigt ute. -29 grader här hemma imorse. Nu har det krupit upp till -23. Barnen behövde inte vara ute på rasterna i skolan idag. Å det va minsann lite kyligt om låren imorse när jag släppte ut Lailas kusar.
Hade tänkt jag skulle rida idag oxå, men avril får nog stå och tugga silage i hagen idag ist.

Imorgon kommer Solbritt hem. Fredrik ska ner till Skinnsberg och gratta syster Karin, och ska i Örebro möta upp mamma som kommer dit för avlämning av jycke. Förhoppningsvis stannar Doussie kvar hos Karin, det hade vart perfekt!
Och på måndag e sista dagen som elevassistent. Jättetråkigt! Det är en som jobbat som elevassistent flera år åt en pojke som nu behöver en manlig assistent ist som ska ta över mitt jobb. Hon har ju fast tjänst inom komunen, så då måste hon ju ha nåt att jobba med oxå. Så då får inte jag fortsätta, utan återgå till springvikarie ist. Segt som bara den, har vart så skönt att veta varje vecka vart man ska och vara på samma ställe.
Så är det nån som behöver arbetskraft finns jag nu tillgänglig!! =0) Får hoppas lärarna på skolan vill va mkt lediga lr nåt i vår.

//jobbar här och jobbar där igen...

Solbritt får klippkort hos SJ

Ett-noll till mig å Fredrik i kampen om hästfinkan. Avril besegrades i eftermiddag med hjälp av kedja och lina. Hon tänkte backa ur när Fredrik la på linan, men då spändes kedja och lina och hon gick in. Hon blev lite upprörd men hon stod där minsann!! Så detta kan vara melodin. Överraska henne direkt med tvång, inte hålla på å mesa å tro att hon ska gå in frivilligt. För det gör hon ju uppenbarligen bara ibland. Så nästa steg är nu att lasta vid stallet, åka hem hit å lasta av och sen lasta på och åka tillbaka. Så man åker, lastar ur och lastar igen. Sen ska jag iväg å träna!!! Tjohoo!!
Nu har jag hopp igen. kan bli nåt av henne iaf. Bara att hålla tummarna nu på att detta fungerar.

Igår gjorde vi tjärlknöl å bjöd hit lite folk. Va hemskt trevligt. Å fredrik e lite seg idag minsann.

Solbritt ska komma hem igen.  Mamma ringde igår. Dom hinner inte med henne. Vet inte hur hon ska komma hit heller. Jag hade lixom ställt in mig nu på att hon skulle bli kvar där. Hon verkar trivas bra och jag har kommit över värsta hjärtesorgen över henne. Men nu ska hon alltså komma hem igen. Stackarn är som ett fosterbarn som skickas från familj till familj och ingen som har tid med henne...Och här blir det slagsmål. Problembarn!
Kanske rent av skulle köpa klippkort åt henne hos SJ, sätta henne i händerna på nån pensionär som ska med tåget mot Sundvall. Å sen leta upp nån som ska mot Göteborg om mamma å janne har lite tid vissa veckor. Hon är ju en resvan och världsvan jycke. hihihi

Imorgon är det ny vecka och nya prövningar.

Den österrikiska förkylningen kommer smygandes...

Superhjälten hemma för ombyte.
Idag började skolan. Och fyy, va trött jag va imorse. Å måste numera kliva upp tidigt som attan på torsdagar, har elva hästar i två olika stall att hinna släppa ut innan jag ska va på jobbet kl åtta. Tur inte skolan börjar sju! Dom andra dagarna har jag nu i två veckor iaf bara tre hästar att kasta ut i hagen, det går på en kvart, så det  e lugnt. Får man lite morgonpromenad och frisk luft. Å det skadar verkligen inte!

Å igår började ridskolan. Barnen fick ha teori, dom blir inte varma av ridningen, så dom hade nog frusit till små isbitar på hästryggen. Dom stora tjejerna fick rida. Och underlaget är riktigt bra. Sladdad snö, ger helt ok svikt och inget halt.

Å jag trodde jag skulle klara mig från den österrikiska förkylningen som Fredrik och Karin kom hemsläpandes på, men det blev visst inte så. Det killar i halsen så jag bara vill hosta hela tiden även fast det inte hjälper å idag har jag frusit en hel massa. Men det bryter inte ut helt, på gott och ont kanske....

Å jag måste ta tag i projekt  "lastning av besvärlig kuse" snart, vill iväg å träna. Men drar mig samtidigt lite för det, känns jobbigt om det inte funkar. Kanske blir till helgen.....Å då blir det hårda tag mot kärringen!

Nu måste jag fixa nåt att äta, så jag åtminstone inte svälter ihjäl ikväll. Möjligen fryser ihjäl, men det börjar jag bli van vid. Å är hemskt duktig på att klä på mig osanolikt mkt kläder oxå. Ska man stå still ute i flera timmar krävs det många många många lager för att hålla värmen.

//Tjing

Nu har han gjort mig till en ärbar kvinna!!

nu va jul och nyår över.
Hemma hos päronen och firade jul. Va trevligt att träffa familjen och även kul att träffa alla alingsås-kompisar. Härligt att man kan ses typ en gång om året och ha så kul precis som man sågs en gång i veckan.

Och igår kom vi hem efter en vecka i ljungdalen. Skoteråkning och fest hörde till underhållningen där.

Men framförallt: På självaste nyårsafton, två-årsdagen, friade Fredrik! Så vi ska gifta oss!! Känns helt otroligt. Jag ska gifta mig. Har inte riktigt smällt det ännu. Men det känns helt fantastiskt. 

//förlovad

 

RSS 2.0